Telefoonnummer

+31 73 208 9120

Email

info@marvaloushealth.com

Openingstijden

Ma - Vr: 9:00 - 17:00

De maanden dat het buiten mistig kan worden komen er weer aan, maar dat is niet de mist die we hier bedoelen. Binnen kan het namelijk ook behoorlijk mistig worden. Niet in huis wanneer je wat aan hebt laten branden of de open haard met kranten aan hebt gemaakt, maar nog verder naar binnen, in je hoofd.

In het Engels hebben ze er een mooi woord voor: Brainfog. In het Nederlands vertaald als hersenmist. Dit symptoom uit zich meestal door problemen met concentratie en geheugen, mentale vermoeidheid, het allenmaal even niet meer weten en niet zo lekker in je vel zitten. Net zoals je bij mist op de weg wat minder goed kunt zien, lijkt het bij mist in je hoofd alsof je hersenen het ook allemaal even niet goed meer zien.

Bij hersenmist zijn de chemische fabriekjes in je hoofd (onze hersencellen) minder goed in staat met elkaar te communiceren. Een van de oorzaken daarvan is te vinden in een verstoorde neuro-chemie wat enerzijds kan komen door een tekort aan de juiste voedingsstoffen, maar anderzijds ook door een teveel aan de verkeerde voedingsstoffen, de straling in je omgeving van onder andere WiFi en mobiele telefoons of verstoringen die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een virus, bacterie of andere aandoening. Daarnaast zorgt een verstoorde darmflora ook voor problemen met je brein. De darmen worden wel eens ons tweede brein genoemd en vormen een hele belangrijke verbinding met onze hersenen.

Daarnaast is goede slaap van belang bij het oplossen van de mist in je brein. Als je diep slaapt ontgift je brein zich namelijk waarbij zoveel mogelijk afvalstoffen en alles wat niets in je hersenen te zoeken heeft wordt opgeruimd. Luister nog maar eens naar onze podcast over Slaap!

Het Brein Training & Coaching programma van Marvalous Health richt zich juist op een zo goed mogelijk functioneren van alle hersencellen. Mensen die last hebben van hersenmist hebben dan ook veel baat bij dit programma.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Aanbevolen Artikelen