MET GEZOND VERSTAND

Of eigenlijk nog breder dan dat; met gezonde hersenen. Terwijl psychische klachten in alle leeftijdsgroepen toenemen en epidemische vormen aan lijken te nemen hebben we ons gezond verstand steeds harder nodig om hier letterlijk het hoofd aan te kunnen bieden en onze hersenen gezond te houden.

Maar dat valt niet mee in een wereld waarin we continue worden geprikkeld uit alle hoeken op zowat elk moment van de dag. Behalve wanneer we slapen… als we überhaupt wel (goed) slapen! De mobiele telefoon - die meestal dienst doet als wekker - is daarbij de belangrijkste oorzaak van een verstoorde nachtrust. Nog even de laatste berichten lezen in de mail of op social media voordat je gaat slapen en vaak zelfs als je midden in de nacht wakker wordt toch snel even checken. En dat is killing. De blauwe frequenties in LED licht waardoor je hersenen denken dat het weer dag is, het activeren van je bewuste brein dat daardoor geen rust krijgt, de extra dopamine shots die je genereert in je hersenen op momenten waarop dat niet zou moeten, de onderschatte elektromagnetische straling, het telt allemaal bij elkaar op.

Door een chronisch gebrek aan bepaalde essentiële voedingsstoffen die ons lichaam niet zelf aan kan maken en we amper meer binnen krijgen via de voeding, werkt ons brein ook nog eens een stuk minder goed. Zoiets als de nieuwste versie van Windows proberen te draaien op een langzamere computer… Geen wonder dat er klachten ontstaan en dit is nog maar het topje van de alsmaar groeiende ijsberg.

Met Marvalous Health richten we ons op het fundament, de “root-cause”, om een helpende hand te bieden deze negatieve spiraal om te draaien. Voorkomen is beter dan genezen luidt het spreekwoord en dat lijken we de afgelopen jaren te zijn vergeten. Althans het merendeel van de mensen die ik om me heen zie. Met het Body & Brain Fundamentals concept richten we ons daarom op het fundament van de stofwisseling en daarnaast op het herstel cq verbeteren van de zogenaamde perceptueel cognitieve vaardigheden. Kort gezegd: het vergroten van hersencapaciteit. En dat kan echt! Met de compleet vernieuwde neuro fitness training in combinatie met zorgvuldig ontwikkelde, natuurlijke (!) nutriënten hebben we inmiddels al veel mensen kunnen helpen die te kampen hadden met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), aandachtstoornissen zoals ADD en ADHD, stress, burn-out. Onze hersenen zijn de computer die een belangrijke rol speelt in de aansturing van alles processen in het lichaam. Het is daarom enorm van belang dat die computer zo optimaal mogelijk functioneert.

Daarom zien we naast mensen met hersenletsel steeds meer mensen die bij ons een Neuro Fitness traject volgen om juist meer weerstand en veerkracht op te bouwen, wat in het Engels zo mooi “resilience” heet. En dat is hard nodig om je te wapenen tegen de informatie-tsunami die dagelijks aan land komt in ons brein!

Op de website vind je meer informatie over het Neuro Fitness concept. Persoonlijk contact opnemen om er meer over te weten te komen mag uiteraard altijd! Graag zelfs… zodra je hoofd er naar staat