Telefoonnummer

+31 73 208 9120

Email

info@marvaloushealth.com

Openingstijden

Ma - Vr: 9:00 - 17:00

Het Brein Training & Coaching programma richt zich op (herstel van) mentale en fysieke gezondheid. Het programma is gebaseerd op een van de meest wetenschappelijk onderbouwde brein training methodieken en wordt al sinds 2010 met succes toegepast bij zowel verbetering van prestaties (o.a. topsporters en managers) als bij herstel van hersenletsel en aandoeningen als burn-out, stress, depressie, ADHD, Post COVID, etc.

De brein fitness training zorgt er voor dat er meer hersencapaciteit ontstaat, je spreekwoordelijke “emmer” wordt vergroot. Tijdens de persoonlijk begeleide sessies krijg je daarbij professioneel advies op het gebied van mentale vaardigheden, voeding en lifestyle. Het goed functioneren van brein en lichaam gaat immers hand in hand om een optimale gezondheid en veerkracht te kunnen bereiken. Het programma is gebaseerd op het stimuleren en ondersteunen van de neuroplasticiteit van het brein en het zelf-herstellend vermogen van het lichaam.

Het Brein Training & Coaching Programma start met een uitgebreide intake waarin de volgende elementen aan de orde komen

  • Gedetailleerde uitleg programma

  • Anamnese met vragenlijst

  • Cognitieve assessment

  • Eerste sessie onder begeleiding

  • Advies over leef- en eetpatroon

Op basis van de intake wordt een persoonlijk programma samengesteld. Het programma bestrijkt een periode van 16 weken (ca. 4 maanden) waarin je gedurende de eerste 8 weken elke week een persoonlijke training en coaching sessie hebt. Gedurende de tweede 8 weken van het programma is dat eenmaal per 2 weken, tenzij dat vaker nodig zou blijken te zijn. Tijdens de persoonlijke sessies maken we gebruik van meerdere brein training tools waaronder een training in Virtual Reality. Met deze tools stimuleren we naast cognitieve vaardigheden tevens de aansturing van je senso-motorische systeem in combinatie met reactiesnelheid en perifeer zicht.

In geval van een ernstigere aandoening als gevolg van hersenletsel (fysiek of neurologisch) zoals bijvoorbeeld een hersenschudding, whiplash of hersenbloeding, is de duur van het programma 6 maanden. De opbouw hierin is wat meer geleidelijk. Gedurende de eerste 14 weken vindt er elke week een persoonlijke training en coaching sessie plaats. In de daarop volgende 12 weken is dat eenmaal per 2 weken, tenzij dat vaker nodig zou blijken te zijn. Ook bij deze sessies maken we gebruik van meerdere brein training tools waaronder een training in Virtual Reality.

Aan het einde van het programma vindt een uitgebreide evaluatie plaats aan de hand van de brein training resultaten, de maandelijks ingevulde vragenlijsten en de wekelijkse evaluaties en observaties gedurende de persoonlijke training & coaching sessies. Van de evaluatie wordt een uitgebreid rapport opgemaakt.

 

Resultaten en effecten

Klanten ervaren de volgende resultaten en effecten:

 • verhoogde veerkracht, weerstand en vitaliteit
 • meer (innerlijke) rust
 • betere focus en concentratie
 • betere prikkelverwerking
 • betere prestaties
 • meer energie
 • betere, diepere slaap
 • minder prikkelbaar, langer lontje
 • meer empathie
 • verbetering van mentale en fysieke klachten

Trainingslocatie

De (2-)wekelijkse begeleide training & coaching vindt plaats op de locatie van Marvalous Health aan de Bruistensingel 200 in ‘s-Hertogenbosch, maar dat kan indien nodig ook deels online. Om een optimaal rendement van de coaching te kunnen waarborgen verdient persoonlijke begeleiding sterk de voorkeur.

Mocht je eerst in meer detail willen weten waar je staat voordat je aan een programma begint, dan kun je er voor kiezen eerst een Brein Fitness Assessment te doen.

Wil je eerst wat meer weten en persoonlijk kennis maken? Dan staat de koffie of thee te allen tijde voor je klaar en zien we je graag! Neem contact op voor meer informatie en/of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking met het programma.