Telefoonnummer

+31 73 208 9120

Email

info@marvaloushealth.com

Openingstijden

Ma - Vr: 9:00 - 17:00

De term Long COVID deed voor velen in het begin even vermoeden dat het om longklachten zou gaan, maar het is afkomstig uit de Engelse term en staat voor langdurige klachten na een Corona besmetting. In algemene zin staat een dergelijke aandoening bekend als post viraal syndroom.

Steeds meer mensen krijgen last van dezelfde langdurige klachten na een coronabesmetting. Het gaat om een breed scala aan klachten die soms lang kunnen aanhouden, van benauwdheid of vermoeidheid tot concentratie- en slaapproblemen. De intensiteit verschilt per persoon en heeft veelal te maken met de persoonlijke omstandigheden en de eventuele bestaande conditie waardoor het immuunsysteem al wat verzwakt is, zoals diabetes of overgewicht.

Er is inmiddels veel onderzoek gedaan waarbij een aantal oorzaken van de langdurige klachten zijn onderkend. Een daarvan is een overactief immuunsysteem en het aanhouden van de ontstekingen die veroorzaakt zijn door de infectie. Onder andere door een gebrek aan de juiste voedingsstoffen is het lichaam verminderd in staat om ontstekingen onder controle te houden. Een van die essentiële voedingsstoffen die uit onderzoek naar boven komen zijn de zogenaamde omega-3 vetzuren (ref. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8977215/).

Met ons Brein Training & Coaching programma bieden wij ondersteuning bij dit soort klachten. Het helpt onder andere cognitieve problemen te herstellen, ontstekingen terug te dringen, slaap te verbeteren en het energie niveau weer te verhogen. Interesse om hier meer van te weten? Neem contact met ons op!

Aanbevolen Artikelen