Wacht jij altijd op de R?

Zodra de R in de maand is gaan we extra vitamines nemen, dus normaal gesproken vanaf september tot en met april. De reden daarvoor is dat het dan wat kouder wordt en we bevattelijker zijn voor allerlei virussen zoals de griep, die koudere temperaturen heerlijk vinden.

Onze luchtwegen zijn daarvoor het meest bevattelijk, want dat deel van je inwendige lichaam koelt het meeste af als je koude lucht inademt. Daarnaast vernauwen de bloedvaten in het slijmvlies van neus en keel zich, waardoor daar minder bloed naartoe stroomt. Door die verminderde doorbloeding gaat de weerstand ook achteruit, waardoor slijmvliezen in neus en keel gevoeliger worden voor een infectie. Daar komt ook het gezegde “een kou vatten” vandaan.

Het immuunsysteem is onze bescherming van binnenuit die er voor zorgt dat ongewenste indringers buiten worden gehouden. Zodra er meer gewelddadige indringers binnen komen moeten onze special forces in actie komen in de vorm van o.a. Natural Killer cellen (ja zo heten ze echt!) om de boel op te ruimen. Die hebben daar wel de juiste uitrusting voor nodig en moeten die krijgen vanuit de nutriënten die we binnen krijgen uit de voeding.

Zodra de R in de maand komt nemen we extra vitamines, maar dan loop je feitelijk al achter de feiten aan. Vooral in deze tijden! Onze voeding schiet tegenwoordig aardig tekort in de nodige voedingsstoffen dus zorgen dat je je immuunsysteem van de juiste voeding voorziet is iets wat het hele jaar door belangrijk is. Als we wat meer ontspannen zijn, zoals in de vakantie, gaan we uit de stress modus en komen in herstel waardoor ook het immuunsysteem weer meer aandacht krijgt.

Dus juist nu is het zaak je immuunsysteem een extra boost te geven. Daarom hebben we voor de periode t/m september twee speciale Immuun Booster pakketten samengesteld die de juiste voedingsstoffen bevatten waar de special forces van je immuunsysteem heel blij van worden. Je gaat dan optimaal voorbereid en “tot de tanden bewapend” het koudere seizoen tegemoet met een zo goed mogelijke weerstand.

Luister ook onze Podcast #2 nog maar eens over het immuunsysteem!

Heb je vragen dan horen we het graag via de contactpagina.

Lees meer

Herstel bij langdurige klachten na COVID

Vermoeidheid, concentratieverlies en kortademigheid zijn de meest voorkomende symptomen. Ons Body & Brain Fundamentals concept richt zich op het fundament van cel functie en levert een bijdrage dat op een zo normaal mogelijk niveau te laten verlopen zodat cellen goed van zuurstof (en dus energie) en voedingsstoffen kunnen worden voorzien.

Daarnaast hebben we al meer dan 10 jaar zeer positieve ervaringen met ons concept bij allerlei vormen van hersenaandoeningen variërend van niet aangeboren hersenletsel tot neurologische aandoeningen als ADHD, ADD, PTSD, overspannen, burn-out, brain fog en andere mentale klachten.

Wij zetten sinds kort ons concept ook in bij Long (langdurige) COVID klachten en hebben daar ook al zeer positieve feedback op: "ik merk zeker verschil in resultaat bij hoe ik mij lichamelijk en mentaal voel".

Het concept bestaat uit een intake voor o.a. een cognitieve Brein Training assessment en twee aanvullende essentiële voedingsstoffen. De Brein Training kan vervolgens eenvoudig thuis worden gedaan en bedraagt in tijd slechts 3x een half uur per week. De eerste resultaten mag je binnen 2 weken al verwachten. Meer informatie over ons Brain & Body Fundamentals programma vind je hier.

Meer weten? Neem contact met ons op via de Contact Pagina of stuur een mailtje naar info@marvaloushealth.com

Lees meer

'MUST READ’… Bizar dat (bijna) niemand dit weet of meet!

Met de groeiende – en overigens terechte – aandacht voor gezonder leven, duurzame inzetbaarheid en veerkracht, lijkt tegelijkertijd het aantal mensen met chronische aandoeningen alleen maar toe te nemen. Zowel fysieke aandoeningen als diabetes en artrose als vooral psychische aandoeningen zoals burn-out, stress, angststoornissen, depressiviteit, ADHD en ADD.

Bij Marvalous Health verzorgen we neuro-fitness breintraining voor onder andere (top)sporters en (top)managers en steeds meer voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Lees meer

MET GEZOND VERSTAND

Of eigenlijk nog breder dan dat; met gezonde hersenen. Terwijl psychische klachten in alle leeftijdsgroepen toenemen en epidemische vormen aan lijken te nemen hebben we ons gezond verstand steeds harder nodig om hier letterlijk het hoofd aan te kunnen bieden en onze hersenen gezond te houden.

Lees meer

ACHTERUITGANG DOOR VOORUITGANG

Ik vraag het me steeds vaker af: zijn we inmiddels slachtoffer geworden van de vooruitgang en gaan we eigenlijk steeds meer achteruit? Vanuit het perspectief van efficiency en gemak, neemt technologie steeds meer functies van ons - en met name onze hersenen - over. Handig inderdaad in de meeste gevallen, maar net zoals dat geldt met spieren geldt voor onze hersenen ook "use it or lose it".

Lees meer