Phone

+31 73 208 9120

Email

info@marvaloushealth.com

Opening hours

Mo - Fr: 9:00 - 17:00

Welkom op de Marvalous Health Podcast pagina!

Hier leer je alles over het lichaam, het brein en gezondheid in het algemeen. Op deze manier wordt de samenhang van onze producten duidelijker én doe je ook nog eens interessante informatie op! Wist je bijvoorbeeld dat je van water een batterij kunt maken? Weet jij wat hersencapaciteit precies is en hoe je het zou kunnen vergroten? Heb je een idee met welke factor de hoeveelheid niet-natuurlijke straling (EMF) de afgelopen decennia is toegenomen? Altijd al willen weten hoe belangrijk slaap is en welke rol cholesterol in ons lichaam speelt? Luister onze podcasts en ontdek het zelf! Blijf je graag up to date voor de nieuwste releases? Volg ons op Instagram, Spotify en/of Apple Podcasts en blijf altijd op de hoogte!

#1 Pijlers van Gezondheid
De allereerste Marvalous Health Podcast over de pijlers van een gezond leven. Marc van Lokven zal met name ingaan op één heel specifieke pijler die bij maar zeer weinig mensen bekend is, maar welke essentieel én fundamenteel is voor een optimale gezondheid.
#2 Ons Immuunsysteem
Marc van Lokven legt uit hoe het immuunsysteem ons bescherming biedt en in welke mate de huidige maatschappij waarin we leven daarop van invloed is.
#3 Hersencapaciteit
Wat is hersencapaciteit, waar is het van afhankelijk en hoe zou je het kunnen vergroten? Antwoord op deze vragen en nog veel meer interessante informatie in deze derde Marvalous Health Podcast. Brein expert Marc van Lokven legt onder andere uit hoe je perceptie van tijd kunt veranderen en meer rust in je hoofd kunt krijgen door extra ruimte te creëren in je spreekwoordelijke emmer.
#4 Electro Magnetic Fields
Je zult niet geloven met welke factor de hoeveelheid niet natuurlijke EMF van bronnen als WiFi, Bluetooth, mobiele telefonie (3G, 4G, 5G) is toegenomen de afgelopen decennia. Marc van Lokven vertelt je hier alles over, in welke mate dat van invloed is op onze gezondheid en wat je daar zelf kunt doen om de negatieve effecten te beperken of voorkomen.
#5 Laat Je Verrassen
In deze podcast gaan we nog een laagje dieper aansluitend op de voorgaande podcasts. Mocht je die nog niet hebben gehoord dan raden we je aan die eerst te beluisteren, zodat je de gehele opbouw en context op de juiste wijze mee krijgt. Je zult nieuwe inzichten krijgen en tegelijkertijd veel zaken herkennen die je wellicht nog nooit eerder vanuit die invalshoek had bekeken.
#6 Water
Zonder water is er geen leven en het is een veel bijzonderder molecuul dan je zou vermoeden. Wist je bijvoorbeeld dat er naast H2O ook H3O2 bestaat in je lichaam en dat de hoeveelheid daarvan zelfs indicatie is hoe gezond je cellen zijn? En dat je van water een batterij kunt maken? Dat en nog veel meer in deze podcast over de essentie van elk levend organisme: aqua.
#7 Cholesterol
Een veel besproken onderwerp en erg actueel. Maar hoe zit het nou echt? In deze podcast legt Marc uit welke rol cholesterol speelt in ons lichaam en wat je nou eigenlijk meet - of zou moeten meten - in je bloed als je dat laat testen op cholesterol. Dit vet is veel essentiëler en minder schadelijk als je zou vermoeden.
#8 Slaap
Slaap, een van de meest belangrijke activiteiten waar we zo’n 30% van ons leven mee bezig zijn. Terwijl we slapen en wellicht de indruk hebben dat we niet veel doen zijn bepaalde systemen zeer actief om er voor te zorgen dat we er weer een dag tegenaan kunnen en vooral: dat we fit, gezond en gelukkig blijven. Leer er alles over in deze podcast.
#9 Hormoonbalans
Hormonen vormen de stuursignalen van alle processen in ons lichaam en brein. In deze podcast is hormoonspecialist en orthomoleculair therapeut Nina Brands van Brands Balance te gast en delen we de belangrijkste weetjes over hormonen en hoe je die beter in balans krijgt. Ook hoor je in deze podcast hoe de balans tussen omega-6 en omega-3 hier direct van op invloed is.